Відмінна культура для пізніх термінів сівби, у тому числі в суміші з однорічними бобовими культурами, особливо вікі ярої. Також це хороша страхова культура при загибелі посівів озимих чи ранніх ярих культур. Чорне просо має високий вміст каротину (провітаміну А) та його технологія вирощування схожа на інші види пшона, а висока врожайність робить його привабливим для вирощування.
Рекомендації:
Насіння починає проростати при температурі 8-10 ° С, при 12-15 ° С сходи з’являються через 5-7 днів.
Високі температури до 38-40 ° С просо переносить краще, ніж інші культури.
Для проростання насіння потрібно води всього 25% їхньої маси.
Просо краще переносить посуху в період від появи сходів до виходу трубки.
Здатність проса формувати врожаї на рівні 40-50 ц/га навіть у бідних грунтах робить її перспективною за умов дефіциту засобів інтенсифікації сільськогосподарського виробництва.
Підживлення добривами:
Максимум засвоєння азоту, калію посідає на фазу цвітіння, а фосфору – на налив зерна.
Посів проса:
суцільний рядовий з міжряддями 15 см
вузькорядний з міжряддями 7,5; 12,5
широкорядний однорядковий посів із шириною міжрядь – 45 см
Відгуків немає, поки що.