15.00₴
Насінин у пакетику: 20
Технологія вирощування сафлору така ж, як і соняшнику, адже ці рослини належать до однієї родини (айстрових), мають багато загальних рис розвитку та будови, схожі між собою за еколого-біологічними особливостями і вирощуються як просапні культури. Сафлорова олія широко вживана в кулінарії по всьому Сходові. Завдяки тому, що вона дуже багата ненасиченими жирними кислотами, олія просочує шкіру швидше й усмоктується практично миттєво. Має зм’якшуючу та зволожуючу дії. Забезпечує бар’єрну (захисну) функцію шкіри. Ці властивості сприяли широкому застосуванню у різних кремах і мазях для шкіри.
За обсягом виробництва олії з 1 га сафлор поступається соняшнику і ріпаку, але переважає гірчицю, льон, рижійСіють сафлор у ранні строки широкорядним способом з міжряддям 45 см, на засмічених полях 60 — 70 см. Норма висіву насіння 10 — 12 кг/га, на 1 м рядка має бути 4—5 рослин при міжрядді 45 см і 6 — 7 рослин при міжрядді 60 — 70 см. Глибина загортання насіння 5 — 6 см.
Сафлор вирощують переважно як олійну культуру. Його насіння містить 25-37% (у ядрі 46-60%) напіввисихаючої олії (йодне число – 115-155) і до 12% білка. Олія, добута з ядер насіння сафлору, наближається за смаковими якостями до соняшникової, її використовують у харчових цілях для виготовлення маргарину високої якості. Олія, одержана з цілого насіння, має гіркуватий присмак, її використовують для одержання оліфи, білої фарби, емалей, мила, лінолеуму.
Відгуків немає, поки що.